Standard TUNGT 1250gr

Ny

Standard mått är på 60x50cm. TUNG presentation innehåller 1250gr ren, tvättad, kardade och kammade Alpackaull. Denna presentation är speciell för de som snarkar och behöver en hög och kompakt kudde.

Mer detaljer

2 Artiklar

799,00Kr

Lägg till i önskelistan

Payments
Payments
Betala från 342,00Kr / månad

Mer info

 

ETT HÄLSOSAMT VAL FÖR DIG OCH DIN FAMILJ

Alpackakudden kan...

 

...hjälpa mot sömnproblem

...lindra vid nack–, axel– och ryggbesvär

...minska muskelinflammation

...hålla en balanserad kroppsvärme

 

• Värmereglerande

• Antibakteriell

• Dammfri

• Håller formen

 

 

Ullen och vår kudde

En av världens mest exklusiva ulltyper kommer från alpackan. Ullen, med sina unika fibrer och speciel­la struktur, har olika positiva egenskaper. Den är dammfri, skyddar mot kvalster och är därför ett bra alternativ för den som lider av allergier.

Alpackaullen är också fri från lanolin vilket ger ul­len en torr känsla. Många människor som är allergis­ka mot fårull klarar ull från alpackan utan problem. I jämförelse med fårull är alpackaull mjukare, starkare, glansigare och sticks inte.

I de flesta sängprodukter tillsätts en mängd olika kemikaler, bland annat för att göra produkterna brandsäkra. Alpackakuddens ull är fri från gifter och fodralet är tillverkat av 100% certifierad ekologisk bomull, vilket borgar för att även det inte innehåller några farliga kemikalier. Varken i odlingen eller i själ­va framställningsprocessen.

 

Standard Kudde Stoppning:

– Lätt: Cirka 750 gr (en plattare kudde som håller form)

– Medium: Cirka 1 250 gr (passar de flesta personer)

– Tung (rekommenderas till snarkare): Cirka 1 750 gr

60x50 cm – med blixtlås

 

Ortpedisk Kudde Stopnning:

Cirka 750 gr

 

Tips: Örngott i finaste och mjukaste bomullstyg finns att beställa till båda kuddtyper. Fair trade– och eko-certifierade.

Båda kuddar är fyllda enbart med tvättad, kardad och kammad alpackafiber från Peru och tygfodralet är tillverkat i oblekt, ekologisk bomull.

Du kan själv ta bort eller fylla på stoppning i din kudde. Beställ påfyllnad i vår webbutik: www.alpackakoncept.se

 

Mer info

Alpackadjuret härstammar från Anderna i Sydamerika där extrema temperaturväxlingar – från 0 till +23° på en dag – gjort att pälsen har utvecklat termoreglerande egenskaper.

För dig som svettas mycket under natten har alpackans ull förmåga att långsamt absorbera vätska utan att kännas blöt. Kudden anpassar sig till din huvudform och vikt. Vi har blandat två sorters bearbetad ull (kardad och kammad) i våra kuddar, vilket gör att de varken blir platta eller deformerade.

 

Skötselråd

För bäst livslängd, tvätta fläckar med en svamp blötad i mild såpalösning, stoppa sen hela kudden i torktumlare, 20 min i varm luft.

Alternativt tvätta överdraget i 40 grader i tvättmaskinen. Stoppningen ska endast vädras.

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdömen

Skriv din recension

Standard TUNGT 1250gr

Standard TUNGT 1250gr

Standard mått är på 60x50cm. TUNG presentation innehåller 1250gr ren, tvättad, kardade och kammade Alpackaull. Denna presentation är speciell för de som snarkar och behöver en hög och kompakt kudde.

Skriv din recension

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

4 other products in the same category: