.

  • På rea!
Standard-Lätt: 750gr

X 2 Ullkudde Standard Light 650gr

Passa på vårt erbjudande och få 100kr RABATT när du köper 2 Alpackakuddar!

Alpacka kuddar är en unik produkt som är tillverkad i 100% naturmaterial.

Beskrivning: Standard mått är på 60x50cm. Standard presentation innehåller 650gr ren, tvättad, kardade och kammade Alpackaull.

999,00 Kr
Inkl. moms Levereras imorgon
Kvantitet
Finns i lager
Betala från 152,00 Kr / månad

Beskrivning

Ett hälsosamt val för dig och din familj!

Alpackakudden kan ...

.:: Hjälpa mot sömnproblem

.:: Lindra vid nack–, axel– och ryggbesvär

.:: Minska muskelinflammation

.:: Hålla en balanserad kroppsvärme

Dessutom är den ...

.:: Värmereglerande

.:: Antibakteriell

.:: Dammfri

.:: Håller formen

.:: Alpackafibern och vår kudde


En av världens mest exklusiva ulltyper kommer från alpackan. Ullen, med sina unika fibrer och speciel­la struktur, har olika positiva egenskaper. Den är dammfri, skyddar mot kvalster och är därför ett bra alternativ för den som lider av allergier.

Alpackaullen är också fri från lanolin vilket ger ul­len en torr känsla. Många människor som är allergis­ka mot fårull klarar ull från alpackan utan problem. I jämförelse med fårull är alpackaull mjukare, starkare, glansigare och sticks inte.

I de flesta sängprodukter tillsätts en mängd olika kemikaler, bland annat för att göra produkterna brandsäkra. Alpackakuddens ull är fri från gifter och fodralet är tillverkat av 100% certifierad ekologisk bomull, vilket borgar för att även det inte innehåller några farliga kemikalier. Varken i odlingen eller i själ­va framställningsprocessen.


Info

Standard kudde stoppning:

.:: Lätt: Cirka 750 gr

.:: Medium: Cirka 1 250 gr

.:: Tung (rekommenderas till snarkare): Cirka 1 750 gr

.:: 60x50 cm – med blixtlås

Ortopedisk kudde stoppning:

.:: Cirka 650 gr


Tips

Örngott i finaste och mjukaste bomullstyg finns att beställa till båda kuddtyper. Rättvisemärkt och eko-certifierade. Båda kuddar är fyllda enbart med tvättad, kardad och kammad alpackafiber från Peru och tygfodralet är tillverkat i oblekt, ekologisk bomull.

Du kan själv ta bort eller fylla på stoppning i din kudde. Beställ påfyllnad i vår webbutik.


Om Alpackan

Alpackadjuret härstammar från Anderna i Sydamerika där extrema temperaturväxlingar – från 0 till +23° på en dag – gjort att pälsen har utvecklat termoreglerande egenskaper.

För dig som svettas mycket under natten har alpackans ull förmåga att långsamt absorbera vätska utan att kännas blöt. Kudden anpassar sig till din huvudform och vikt. Vi har blandat två sorters bearbetad ull (kardad och kammad) i våra kuddar, vilket gör att de varken blir platta eller deformerade.


Skötselråd

För bäst livslängd, tvätta fläckar med en svamp blotad i mild såplösning, stoppa sen hela kudden i torktumlare, 20 min i varm luft. Alternativt tvätta överdraget i 40 grader i tvättmaskinen. Stoppningen ska endast vädras. 

Läs mer

Produktdetaljer

16 objekt
Ny

Betyg (0)

I samma kategori